Den Backofen vorheizen. Zwei Backbleche mit Backpapier auslegen.
Ober- und Unterhitze: 110 °C
Heissluft: 90 °C
Eiweiss und Salz mit dem Handmixer (Rührstäbe) aufschlagen, den Puderzucker nach und nach dazugeben und steif schlagen. Das Aroma unterrühren.
Von der Meringue-Masse ca. 3 EL in eine Schüssel geben und gelb einfärben. Den Rest in 2 Schüsseln geben und mit roter und blauer Lebensmittelfarbe (oder nach Belieben) unterschiedlich einfärben. Jeweils in einen Spritzbeutel mit Lochtülle füllen.
Als erstes die rosa Meringue-Masse kreisförmig 6 Tupfen in Form von Blütenblättern mit einem Durchmesser von etwa 9 cm mit etwas Abstand auf das vorbereitete Backpapier spritzen.
Tupfer auf zwei mit Backpapier ausgelegte Backbleche spritzen.
Spoon the pink meringue into an uncut piping bag. Using scissors, snip away about 2cm (3/4inch) from the end of the bag and then pipe 6 blobs in a circle to resemble flower petals, about 9cm (3 ¾ inch) diameter on one of the trays, spaced a little apart. You may find it easier to trace flower shapes on the parchment to use as a template; turn the parchment over in order to avoid transferring pencil marks to the meringues. You should be able to pipe 4 pink flowers in this way.
Repeat the flower piping using the violet meringue on the other tray to make another 4 flowers. Once the flowers are piped, carefully pipe or spoon yellow meringue in the centre of each using a teaspoon.
Bake the meringue flowers in the oven for about 2 hours until the meringues are crisp and dry and still perfectly coloured with no browning – prop the oven door open slightly if they start to discolour. Transfer to a wire rack to cool. Your meringues are now ready to serve and enjoy!
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